AR_pattern_balloons.jpg
 

AIRrepublic restaurant

AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand. Het is gevestigd in een superstrak paviljoen met uitzicht op de zee en de haven.

In ons restaurant draait het om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten waarbij een hoofdrol is weggelegd voor vis en schaal- en schelpdieren. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en Sergio’s roots. Veel van de gerechten die we bij AIRrepublic serveren hebben ooit bij Sergio’s vader op de kaart gestaan. Denk daarbij aan de vissoep die vroeger in Oud Sluis werd geserveerd, gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines. Voornamelijk vis en schaal- en schelpdieren dus, maar allemaal met een touch van Sergio.

De chef van AIRrepublic is Nicolas Misera, die naast de AIRrepublic klassiekers van Sergio ook een duidelijke eigen inbreng op de menukaart heeft. Zijn vriendschap met Sergio dateert van de periode dat Sergio regelmatig het restaurant ‘De Zwarte Ganze’ van wijlen Hans Misera, de vader van Nicolas, in Damme bezocht. Nicolas, die eerder werkte voor Chez Bru in het Franse Eygalières en Carcasse in het Belgische Koksijde, werkt volgens de keuken filosofie van Sergio, die de stijl van de gerechten bepaalt.

AIRcafé terrace & take-away

AIRcafé is de ideale plek om tijdens een stranddag iets te drinken of te eten. Net als in het restaurant AIRrepublic werken we ook hier zoveel mogelijk met Zeeuwse producten. Het verschil is dat we in AIRcafé voor nóg meer eenvoud gaan. Denk daarbij aan een pistolet met grijze garnaaltjes met een glas cava, of een goede croque monsieur met kaas van de familie Vos uit Biervliet. U bent meer dan welkom op ons royale terras, maar meenemen kan ook.

 
 
 

AIRrepublic

Ons restaurant is van vrijdag tot en met dinsdag geopend voor lunch en diner.
Wij verwelkomen u graag van 12:00 uur tot 15:30 uur en van 18:00 uur tot 20:00 uur.
Wij vragen aan onze gasten om de sluitingstijd van 23.00 te respecteren.

AIRcafé

AIRcafé is in de zomer 7/7 geopend van 11:00 tot 22:00 uur. De keuken is geopend van 12:00 tot 20:00 uur.

Reserveren is enkel mogelijk voor het restaurant.